Σοβαρό Περιστατικό Ασφαλείας και Κόντρα Ανάμεσα στους Μηχανοδηγούς και την Hellenic Train

Σοβαρό Περιστατικό Ασφαλείας και Κόντρα Ανάμεσα στους Μηχανοδηγούς και την Hellenic Train

Intime News

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) προς τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), αποκαλύφθηκε ένα σοβαρό περιστατικό ασφαλείας που συνέβη στις 9 Οκτωβρίου στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου συρμός του Προαστιακού εισήλθε στη γραμμή του μετρό. Οι μηχανοδηγοί σημειώνουν ότι είχαν λάβει λανθασμένη εντολή από τον σταθμάρχη της τηλεδιοίκησης και ότι επικοινώνησαν πολλές φορές χωρίς να λάβουν απάντηση.

Μετά την ανακοίνωση του περιστατικού, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι οι δύο μηχανοδηγοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Η ΠΕΠΕ αντέτεινε ότι η διοίκηση της Hellenic Train προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εργαζομένους, κατά την προσφιλή της πρακτική, και υπογράμμισε ότι οι μηχανοδηγοί επιδεικνύουν επαγγελματική ευσυνειδησία σε επικίνδυνες καταστάσεις. «Όσοι θα έπρεπε να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα είναι οι διοικούντες της Hellenic Train, και όχι οι εργαζόμενοι», τόνισε η ΠΕΠΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ εκδόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Hellenic Train, η οποία επέρριπτε ευθύνες στους μηχανοδηγούς για παραβίαση των ενδείξεων εισόδου, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιείται διερεύνηση του συμβάντος. Η εταιρεία υπογράμμισε ότι εφαρμόζει αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης για το προσωπικό της.

Η ΠΕΠΕ επεσήμανε και την αναγκαιότητα της τηλεδιοίκησης στην αποτροπή ατυχημάτων, αναφερόμενη και στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, υπογραμμίζοντας ότι η Τηλεδιοίκηση μπορεί να σώσει ζωές. Επίσης, στηλιτεύει τους δρομολογιακούς χρόνους και την παραπλανητική διαφήμιση της Hellenic Train, αναφέροντας πως οι καθυστερήσεις οδηγούν στην αγανάκτηση των επιβατών.

Επιπλέον, η ΠΕΠΕ σημείωσε ότι οι μηχανοδηγοί είχαν προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο, σταματώντας το συρμό πριν συμβούν χειρότερα. Η αναφορά στη ΡΑΣ ζητά θεσμική διερεύνηση του συμβάντος, καθώς υπάρχουν υποψίες για συστηματική απόκρυψη εσωτερικών πορισμάτων από τη διοίκηση της Hellenic Train.

Εξαιτίας του συμβάντος, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των μηχανοδηγών και του σταθμάρχη. Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα για την απόδοση ευθυνών και την πιθανή διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα νεαρό οδηγό μηχανής στον δρόμο Λαμίας Δομοκού

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα νεαρό οδηγό μηχανής στον δρόμο Λαμίας Δομοκού

Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με σοβαρούς τραυματισμούς

Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με σοβαρούς τραυματισμούς