Σκηνές φρίκης σε καφενείο της Θεσσαλονίκης: Συνελήφθη άνδρας για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του

Σκηνές φρίκης σε καφενείο της Θεσσαλονίκης: Συνελήφθη άνδρας για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του

Βία (pixabay.com)

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας στο δικαστήριο, οι επιθέσεις του συζύγου της δεν είναι λίγες. Δήλωσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σύζυγός μου γίνεται βίαιος, καθώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εναντίον μου είναι συχνά. Του έχω ζητήσει να χωρίσουμε, αλλά με απειλεί και με προσβάλει. Είναι πολύ ζηλιάρης και δεν μπορώ ούτε να κουνηθώ ελεύθερα». Εξέφρασε επίσης τον φόβο της ότι μπορεί να της κάνει κάτι χειρότερο, όπως και τις πολλές φορές που την έχει χτυπήσει στο κεφάλι.

Η πρόσφατη σύλληψη του άνδρα για ενδοοικογενειακή βία ήρθε στο φως, όταν ο καυγάς μεταξύ του ζευγαριού ξεκίνησε σε καφενείο που διατηρεί η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Ο σύζυγος, ως πελάτης, απαίτησε να αλλάξει η μουσική που έπαιζε, κάτι που η γυναίκα αρνήθηκε. Αυτή η αντίσταση οδήγησε σε έντονη διαμάχη. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, «μου είπε ότι είμαι πελάτης και πληρώνω, εδώ μέσα θα βάζεις ό,τι θέλω εγώ», επισημαίνοντας την ειρωνεία της κατάστασης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι ο ανήλικος γιος τους προσπάθησε να προστατεύσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Ο γιος μου ήταν στο μπαρ και μπήκε μπροστά, τον τράβηξε για να μη με χτυπήσει», πρόσθεσε η γυναίκα, περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε εκείνη τη στιγμή.

Η υπόθεση εξετάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επιδίκασε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών για ενδοοικογενειακή απειλή, αναστέλλοντας όμως την ποινή του επί τρία χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα απομακρυνθεί από την οικογενειακή κατοικία και θα τηρήσει απόσταση 20 μέτρων από τη γυναίκα. Παράλληλα, η επικοινωνία μεταξύ τους σε θέματα που αφορούσαν τα παιδιά τους θα γίνεται μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων, ώστε να υπάρχει καταγραμμένη απόδειξη.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ήταν να της ζητήσει να αλλάξει τη μουσική. «Δεν τη χτύπησα ποτέ, μόνο μια φορά στο παρελθόν αλλά δεν έγινε κάτι. Την αγρίεψα μόνο, την εκφόβισα», είπε, ελαφρύνοντας την όλη κατάσταση.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιες συμπεριφορές συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των θυμάτων. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Διευκρινίσεις για την αμοιβή των μισθωτών την 28η Οκτωβρίου

Διευκρινίσεις για την αμοιβή των μισθωτών την 28η Οκτωβρίου

Τίτλος: Χαμηλά Εισοδήματα Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρά τις Τεκμαρτές Φορολογήσεις

Τίτλος: Χαμηλά Εισοδήματα Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρά τις Τεκμαρτές Φορολογήσεις