Σκάνδαλο εκβιασμών και δωροληψιών στην Κέρκυρα με εμπλοκή εφορειακών υπαλλήλων

Σκάνδαλο εκβιασμών και δωροληψιών στην Κέρκυρα με εμπλοκή εφορειακών υπαλλήλων

Στην Κέρκυρα, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ κατευθύνεται προς τη ΔΟΥ προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για την πιθανή ύπαρξη άλλων περιπτώσεων εκβιασμών. Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι περιλαμβάνουν τέσσερις εφοριακούς και έναν λογιστή. Αυτοί φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού, δωροληψίας και χρηματισμού, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και άλλα τέσσερα άτομα. Ειδικότερα, ο υποδιευθυντής της εφορίας φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας, με τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις εκβιασμών να έχουν αποκαλυφθεί από τον Μάιο. Ένας ακόμη εφοριακός αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, ενώ τρεις πολίτες κατηγορούνται για δωροδοκία δημόσιου υπαλλήλου.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που δημοσίευσε το ethnos.gr φέρουν στο φως πτυχές της επικοινωνίας των μελών της οργάνωσης. Ενδεικτικά, ο φερόμενος ως αρχηγός δίνει οδηγίες στους υφιστάμενους για το πώς να προχωρήσουν στις παράνομες ενέργειές τους χωρίς να εντοπίζονται. Οι συνομιλίες δείχνουν τον φόβο τους για πιθανές αποκαλύψεις μετά τη σύλληψη άλλων κυκλωμάτων.

Οι εκβιαστές δεν διστάζουν να απειλούν τους επιχειρηματίες με «λουκέτο» αν δεν ενδώσουν στα αιτήματά τους. Αξιοσημείωτες είναι συγκεκριμένες ατάκες που αναδεικνύουν τη μεθοδολογία τους, καθώς και τα «μαθήματα» που σύμφωνα με τους κατηγορούμενους πρέπει να πάρουν οι επιχειρηματίες. Σε κάποιες περιπτώσεις, προτείνουν στους επιχειρηματίες να πληρώσουν απευθείας ώστε να αποφύγουν ελέγχους.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Έκκληση Κατρίνη προς τους πολίτες για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Έκκληση Κατρίνη προς τους πολίτες για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ισραήλ και Ιράν Στρατηγικές Απαντήσεις σε μια Κλιμακούμενη Διένεξη

Ισραήλ και Ιράν Στρατηγικές Απαντήσεις σε μια Κλιμακούμενη Διένεξη