ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΠΟΖΙΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΑΠΟΖΙΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Χρήματα (Pixabay)

Απάντηση στον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις σοβαρές καταγγελίες του σχετικά με τη διαδικασία αποζημιώσεων και τη φερόμενη απάτη. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κυριάκος Μπαμπασίδης, υποστηρίζει ότι ο Καπούνης έχει πλαστογραφήσει μισθωτήριο για να αποφύγει τις απαιτήσεις που σχετίζονται με τον ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου).

Ο κ. Μπαμπασίδης επεσήμανε ότι από τις 650.000 αιτήσεις που δέχεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ελέγχοι γίνονται με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου, και ότι οι περισσότερες αιτήσεις λαμβάνουν πρώτα προκαταβολές. Σημείωσε πως οι περιπτώσεις που “κοκκινίζουν” υποβάλλονται σε δεύτερο έλεγχο και αναφέρθηκε ότι ο κ. Καπούνης απευθύνθηκε στις Αρχές μόνο αφού είχε λάβει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» που μεταδόθηκε στις 11 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Καπούνης, καταγγέλλει πως επιτήδειοι δήλωναν ψευδώς εκτάσεις προκειμένου να πάρουν επιδοτήσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα σε προσωπική του εμπειρία, δηλώνοντας 7.000 στρέμματα, με αποτέλεσμα να λάβει 16.391 ευρώ, χωρίς να πραγματοποιηθεί έλεγχος στην αίτησή του. Κατήγγειλε αμέσως το γεγονός, αλλά τον μήνυσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για ψευδή δήλωση.

Σε δήλωσή του, ο Καπούνης υπογράμμισε ότι από το 2020 αναφέρει πως γίνεται «πάρτι» στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αλλοδαπούς να δηλώνουν εκτάσεις στη Νάξο και να απολαμβάνουν επιδοτήσεις σε βάρος των ντόπιων αγροτών. Αναφέρθηκε και σε μια νέα αίτηση που έκανε το 2023, όπου πάλι του καταβλήθηκαν 40.000 ευρώ. Τόνισε πως επιδίωξε να αποδείξει την απάτη και την αδυναμία του Οργανισμού να διασταυρώνει τα στοιχεία σωστά, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα συμφέροντα των ντόπιων αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κατηγόρησε τον κ. Καπούνη ότι δυσφήμισε τον Οργανισμό και την χώρα μας και ότι ήταν ηθικός αυτουργός σε φαινόμενα πλαστογραφίας.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Εξέλιξη και Προοπτικές του ΠΑΣΟΚ Μετά τις Εκλογές Ανδρουλάκης και Συμμαχίες για το Μέλλον

Εξέλιξη και Προοπτικές του ΠΑΣΟΚ Μετά τις Εκλογές Ανδρουλάκης και Συμμαχίες για το Μέλλον

Τραγικό ατύχημα 12χρονης σε επαρχιακή οδό με σοβαρούς τραυματισμούς

Τραγικό ατύχημα 12χρονης σε επαρχιακή οδό με σοβαρούς τραυματισμούς