Μητέρα καταδικάζεται για σωματική βία κατά της 8χρονης κόρης της στο Βόλο

Μητέρα καταδικάζεται για σωματική βία κατά της 8χρονης κόρης της στο Βόλο

Κορίτσι/pexels

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στο Βόλο, όπου μια μητέρα καταδικάστηκε για χαστούκι στην 8χρονη κόρη της λόγω άρνησης της τελευταίας να πάει στο σχολείο. Συγκεκριμένα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επιβλήθηκε σε αυτήν ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, με την προϋπόθεση να διατηρεί ήρεμο το οικογενειακό περιβάλλον και να συνεχίσει τη φαρμακευτική της αγωγή, την οποία είχε διακόψει λόγω στρες.

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr. Η κατηγορούμενη βρισκόταν στο σπίτι με τις δύο ανήλικες κόρες της, καθώς ο σύζυγός της είχε αποχωρήσει για τη δουλειά του και ο 13χρονος γιος τους είχε φύγει για το σχολείο. Όταν η 8χρονη αρνήθηκε να ετοιμαστεί για το σχολείο, η μητέρα της ενοχλήθηκε και την χαστούκισε.

Η κατάσταση πήρε δραματική τροπή, καθώς τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και η μητέρα τους τα μάλωνε έντονα. Ο σύζυγος της κατηγορουμένης κλήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους από το τηλέφωνο, εκείνη φέρεται να έκανε απειλές, κάτι που οδήγησε τον άνδρα να καλέσει την Αστυνομία μετά την ανησυχία του για την ασφάλεια των παιδιών.

Στο Δικαστήριο, η κατάθεση ενός φίλου της οικογένειας ανέφερε ότι είδε τα παιδιά κλαμένα και ότι είχαν διαφωνίες με τη μητέρα τους. Ο σύζυγος κατέθεσε ότι η κόρη του είχε ένα χτύπημα στο μάγουλο και επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα του είχε προηγουμένως λάβει φαρμακευτική αγωγή για το στρες, αλλά σταμάτησε τη θεραπεία. Δεν είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό βίας στο σπίτι.

Η κατηγορούμενη δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν η πρώτη φορά που αντέδρασε με βία και επεσήμανε ότι υπό την επιρροή της έντασης, έχασε τον έλεγχο. Μάλιστα, ανέφερε ότι η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής της δεν ήταν αναγκαία, υποδεικνύοντας ότι είχε επικοινωνήσει με τον γιατρό της. Μετά το συμβάν, η γυναίκα επισκέφθηκε ξανά ψυχολόγο και άρχισε νέα θεραπεία.

Παρά την καταδίκη της για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικου, η κατηγορούμενη αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ενδοοικογενειακή απειλή.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Επίθεση μαθητή κατά του διευθυντή σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης

Επίθεση μαθητή κατά του διευθυντή σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης

Η αμήχανη γκάφα του μεταβατικού προέδρου της Αϊτής στο βήμα της ομιλίας του

Η αμήχανη γκάφα του μεταβατικού προέδρου της Αϊτής στο βήμα της ομιλίας του