Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης, που εργάζεται στο Τζάνειο νοσοκομείο, δηλώνει ότι με πολυάριθμα φαγητά γκουρμέ προσφέρει στους ασθενείς του φροντίδα και ποιότητα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται το καλύτερο και ειδικά αξιοπρέπεια». Όπως αναφέρει στην κάμερα του Action 24, η προσωπική του εμπειρία με την ασθένεια της μητέρας του τον έχει επηρεάσει βαθιά, καθώς κατανοεί ότι οι ασθενείς δεν επιθυμούν να βρίσκονται εκεί και αξίζουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση.
Ο Απέργης προσπαθεί να δημιουργήσει γεύσεις με τα υλικά που διατίθενται στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στις γαστρονομικές του προτάσεις είναι το γλυκό μπανάνα με σουσάμι και σοκολάτα υγείας, αλλά και η μερέντα, που προορίζεται για τα μικρά παιδιά στην Παιδοψυχιατρική. Για τους γιατρούς και το προσωπικό, ετοιμάζει ένα αυτοσχέδιο μιλφέιγ, χρησιμοποιώντας φύλλο κρούστας που υπάρχει ήδη στο νοσοκομείο.
Στοχεύει στο να προσφέρει ποιοτικό φαγητό που θα προσφέρει μια μικρή απόδραση στην καθημερινότητα των ασθενών, τονίζοντας ότι η έμπνευση του για ένα γλυκό από νεκταρίνι προήλθε από την ανάγκη να αναδείξει τη γεύση των φρούτων με κανέλα και ζάχαρη. «Πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες για να κάνουμε δημιουργικά πράγματα και όχι να αφήνουμε τις συνθήκες να μας καθορίζουν» καταλήγει.
Πηγή: ethnos.gr