Η οικογένεια του Ιωνά Καρούση απαντά στις δηλώσεις της Παλαιστινιακής Παροικίας για τον θάνατό του

Η οικογένεια του Ιωνά Καρούση απαντά στις δηλώσεις της Παλαιστινιακής Παροικίας για τον θάνατό του

Ο Ιωνάς Καρούσης (Instagram)

Η οικογένεια του Ιωνά Καρούση, του 26χρονου που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, εξέφρασε την αγανάκτησή της για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, η οποία χαρακτήρισε τον Ιωνά ως οχι «αθώο πολίτη που επισκεπτόταν το Ισραήλ». Σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειας στο OPEN, ο Ιωνάς είχε επιλέξει να υπηρετήσει σε διοικητική θέση και όχι σε μάχιμη μονάδα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Ιερουσαλήμ. Η οικογένεια ανέφερε ότι, κατά την επιστράτευσή του, είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές.

Ο θείος του Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, σημείωσε ότι η ρητορική που υπονοεί πως ο Ιωνάς πήγε στο Ισραήλ για να πεθάνει είναι λάθος και σκόπιμα παραπλανητική. Ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης, καθηγητής νευρολογίας, μίλησε για τις αξίες του γιου του, επισημαίνοντας ότι ο Ιωνάς υπήρξε υποστηρικτής της ειρήνης και της αγάπης, ακόμη και για τους εχθρούς. «Δυστυχώς, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο (5/10), φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο νέο, εν μέσω του πένθους και του σοκ που έχει προκαλέσει η απώλειά του. Όλοι όσοι τον ήξεραν διατείνονται πως ήταν μια φωτεινή προσωπικότητα, γεμάτη αγάπη, με βαθιά αγάπη για τον ΠΑΟΚ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Ο νονός του Ιωνά, Νίκος Γρηγοριάδης, τόνισε την αγάπη του νέου για το μπάσκετ και την ιδιαίτερη σύνδεσή του με τη Θεσσαλονίκη. «Ήλπιζα ότι η αφορμή για να πάω στο Ισραήλ να τον δω θα ήταν κάτι πιο χαρούμενο», πρόσθεσε, εκφράζοντας την αγωνία για το υγειές μέλλον του γιου του και των αγαπημένων του προσώπων, το οποίο οδηγήθηκε σε ένα τραγικό περιστατικό.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Όραμα και Παράδοση Στον Αγώνα Τριάθλου Στον Μαραθώνα

Όραμα και Παράδοση Στον Αγώνα Τριάθλου Στον Μαραθώνα

Τραγικό δυστύχημα στη Νάουσα με θύμα ηλικιωμένο γεωργό

Τραγικό δυστύχημα στη Νάουσα με θύμα ηλικιωμένο γεωργό