Φωτιά στον ΗΣΑΠ προκαλεί πανικό στους επιβάτες κατά την εκκένωση του συρμού

Φωτιά στον ΗΣΑΠ προκαλεί πανικό στους επιβάτες κατά την εκκένωση του συρμού

Πλάνα από τις πρώτες στιγμές της εκκένωσης του συρμού που εκινείτο μεταξύ Νερατζιώτισσας και Ειρήνης παρουσίασε το OPEN, αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, η φωτιά ξέσπασε κοντά στις ράγες κάτω από τον συρμό του ΗΣΑΠ, προκαλώντας πανικό στους περίπου 100 επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ανοίξουν πόρτες και να σπάσουν παράθυρα για να αποδράσουν.

Ένας από τους επιβάτες περιέγραψε την κατάσταση λέγοντας: «Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε από το βαγόνι γιατί δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Μας φώναξαν απ’ έξω οι άλλοι επιβάτες να ανοίξουμε από μόνοι μας τις πόρτες, δεν άνοιξαν αυτόματα. Κάποιοι επιβάτες άνοιξαν με τα χέρια τις πόρτες». Συνέχισε αναφέροντας: «Πηδήξαμε γιατί είναι και ψηλά το βαγόνι από τις ράγες. Ευτυχώς δεν υπήρχε ρεύμα στις ράγες και πήγαμε προς τον σταθμό Ειρήνη».

Συνεχίζοντας, η ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην τροχιά και ότι δύο συρμοί που βρίσκονταν κοντά ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής. Οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Σημειώνεται ότι η φωτιά φαίνεται να προήλθε από κλαδιά που μπλέχτηκαν στον συρμό ή από άλλο αντικείμενο, και όχι από βλάβη του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, οι επιβάτες δεν εισέπραξαν φλόγα, αλλά ο καπνός ήταν αρκετός ώστε να προκαλέσει αναστάτωση. Οι επιβαίνοντες χρησιμοποίησαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης για να ανοίξουν τις πόρτες και να αποβιβαστούν. Ο οδηγός του συρμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, ακολουθώντας το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής και χρησιμοποίησε τον πυροσβεστήρα για την κατευνασμό της φωτιάς.

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Η φωτιά χαρακτηρίστηκε μικρής έκτασης και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Ο συρμός μετακινήθηκε από την περιοχή και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑΣΥ, ενώ η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

More From Author

Δραματική ιστορία δύο αδερφών που υποφέρουν από επιπλοκές μετά από λιποαναρρόφηση

Δραματική ιστορία δύο αδερφών που υποφέρουν από επιπλοκές μετά από λιποαναρρόφηση

Επικίνδυνες Συναντήσεις Νεολαίας: Άγρια Βία στο Σχολείο της Ερμιόνης

Επικίνδυνες Συναντήσεις Νεολαίας: Άγρια Βία στο Σχολείο της Ερμιόνης