Έρευνα για Προκλήσεις Βίας μέσω TikTok κατά Ανήλικων Κοριτσιών

Έρευνα για Προκλήσεις Βίας μέσω TikTok κατά Ανήλικων Κοριτσιών

Video capture

Εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας έχει δώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, σχετικά με τα βίντεο και τα μηνύματα που διακινούνται στο TikTok και προτρέπουν σε επιθέσεις κατά των κοριτσιών που συμμετείχαν στη βία κατά της 14χρονης. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα αναλάβει την έρευνα, ερευνώντας ποινικές ευθύνες για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες, διατάραξη της δημόσιας ειρήνης, καθώς και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η αστυνομία έχει επίσης προχωρήσει στην εκκίνηση αυτεπάγγελτης έρευνας σχετικά με τα απειλητικά μηνύματα που έχουν αποσταλεί από άτομα που αυτοπαρουσιάζονται ως τιμωροί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει λάβει βίντεο που παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων και περιέχουν προτροπές για βία. Οι αρχές επιχειρούν να ταυτοποιήσουν τα άτομα που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα βίντεο και να αποκαλύψουν τα στοιχεία των διαχειριστών των σχετικών προφίλ. Παράλληλα, γίνονται ενέργειες για την αφαίρεση των δημοσιεύσεων αυτών από την αντίστοιχη πλατφόρμα.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν, καθώς συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκθέτουν προσωπικά στοιχεία ανηλίκων, όπως φωτογραφίες, ονόματα και διευθύνσεις τους. Κάποιοι χρήστες έχουν αρχίσει να απειλούν πως θα εντοπίσουν τις κοπέλες και τις οικογένειές τους. Συνθήματα όπως «Βρείτε σπίτι τώρα γιατί θα καεί» και «Μάθαμε πού μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες» κυκλοφορούν μεταξύ των χρηστών, προειδοποιώντας για τη συγκέντρωση πλήθους έξω από τα σχολεία των προσώπων αυτών.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Φωτιές στην Κορινθία Αυξημένη Επιφυλακή και Εκκενώσεις Περιοχών

Φωτιές στην Κορινθία Αυξημένη Επιφυλακή και Εκκενώσεις Περιοχών

Σοκαριστική επίθεση ανηλίκων σε παιδί στο Μενίδι

Σοκαριστική επίθεση ανηλίκων σε παιδί στο Μενίδι