Επανέναρξη των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στο Μικρό Δακτύλιο της Αθήνας

Επανέναρξη των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στο Μικρό Δακτύλιο της Αθήνας

Δακτύλιος (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, επανέρχονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας στον Μικρό Δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025. Οι οδικές γραμμές που καθορίζουν τα όρια του Μικρού Δακτυλίου περιλαμβάνουν τις λεωφόρους και οδούς: Λ. Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Λ. Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Αμβρ. Φραντζή, Λ. Ανδρ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Λ. Αλεξάνδρας. Στις οδούς που βρίσκονται στα όρια του Δακτυλίου δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στις περιοχές που εμπίπτουν στη ζώνη του Δακτυλίου, επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία για τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος 2,2 τόνους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας (μονά – ζυγά). Όσον αφορά τα οχήματα που εξαιρούνται από τους περιορισμούς, περιλαμβάνουν ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο ή υγραέριο, καθώς και αυτοκίνητα EURO 6, ανάλογα με τις εκπομπές CO2.

Οι κάτοικοι των περιοχών εντός του Μικρού Δακτυλίου μπορούν να προμηθευτούν ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Οι περιορισμοί ισχύουν από Δευτέρα έως Πέμπτη 07:00-20:00 και την Παρασκευή 07:00-15:00. Τα μέτρα δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αιτήσεις για ειδικές άδειες κυκλοφορίας κατατίθενται Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00 και Σάββατο 08:00-12:00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα έγγραφα, όπως η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και η άδεια ικανότητας οδήγησης. Οι ειδικές άδειες που χορηγήθηκαν για την περίοδο 2023-2024 θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το 2025. Σε περίπτωση παραβάσεων, οι κυρώσεις θα επιβάλλονται σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Σύλληψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης στο Ωραιόκαστρο

Σύλληψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης στο Ωραιόκαστρο

Κλίμα έντασης και προτάσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Κλίμα έντασης και προτάσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής