Ανθρωπιστική Κρίση για τον Νικόλα και την Οικογένειά του στα Νοσοκομεία της Αττικής

Ανθρωπιστική Κρίση για τον Νικόλα και την Οικογένειά του στα Νοσοκομεία της Αττικής

«Οδύσσεια» για 13χρονο με αυτισμό / video capture – Eurokinissi

Εδώ και έντεκα συνεχόμενες νύχτες, ο 13χρονος Νικόλας, που αντιμετωπίζει έλλειψη των αναγκαίων κλινών για την νοσηλεία του, μεταφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στην Αττική. Σε αρκετές περιπτώσεις, έχει κοιμηθεί σε γραφείο πάνω σε φορείο, λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών και της αδιαφορίας των αρμοδίων. Από κοντά του βρίσκονται η μητέρα του, Χρύσα Καραβά, και η 23χρονη αδελφή του, Μαντώ, οι οποίες έχουν αναβάλει τις υποχρεώσεις τους για να τον υποστηρίξουν.

Η «Οδύσσεια» του Νίκολα ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί, αν και οι γιατροί αναγνώρισαν την ανάγκη για νοσηλεία, του δήλωσαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη. Ακολούθησαν επισκέψεις σε άλλα νοσοκομεία, όπως στο «Τζάνειο» και το «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, όπου αντίστοιχα δεν υπήρχαν κλίνες κατάλληλες για τον Νικόλα.

Στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μιας νέας προσπάθειας να εισαχθεί σε ειδικό σχολείο, ο Νικόλας χτύπησε μία δασκάλα, γεγονός που οδήγησε στην παρέμβαση εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά να μεταφερθεί στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου υποτίθεται ότι θα υπήρχε ελεύθερη κλίνη, αλλά η διαδικασία μεταφοράς ακυρώθηκε χωρίς να δοθεί σαφής εξήγηση.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια, η οποία είναι διατεθειμένη να μεταβεί οπουδήποτε για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τον Νικόλα. Η αδελφή του ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο αποτυπώνει την ταλαιπωρία του Νικόλα και έχει συγκεντρώσει μεγάλη συμπαράσταση από το κοινό. Ο κόσμος, όπως αναφέρει η Μαντώ, έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίνονται όπως θα περίμενε κανείς.

Η οικογένεια νιώθει ότι βρίσκεται στον αέρα, περιμένοντας μια λύση, ενώ οι καθημερινές τους ταλαιπωρίες συνεχίζονται. «Ο μικρός ηρεμεί όταν είμαστε δίπλα του, γι’ αυτό παραμένουμε κοντά του όσο μπορούμε», προσθέτει η Μαντώ, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την αβεβαιότητα και την αδιαφορία που αντιμετωπίζουν. Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Ταινίες της Εβδομάδας με Έμφαση στο Ατίθασο Ρομπότ και Νέες Προτάσεις στον Κινηματογράφο

Ταινίες της Εβδομάδας με Έμφαση στο Ατίθασο Ρομπότ και Νέες Προτάσεις στον Κινηματογράφο

Πρόοδος της Ελλάδας στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας και η στήριξη της UEFA

Πρόοδος της Ελλάδας στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας και η στήριξη της UEFA