Αναταραχή και Ανησυχία για τον Θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Αναταραχή και Ανησυχία για τον Θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Άγιος Παντελεήμονας

Πολλές είναι οι αδυναμίες και οι αναπάντητες ερωτήσεις που περιβάλλουν την υπόθεση της απώλειας του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Ο 38χρονος άνδρας είχε συλληφθεί και πέθανε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι υπέστη ξυλοκοπήματα μέχρι θανάτου μέσα στο τμήμα, ενώ το ΕΚΑΒ παραδέχεται ότι ο αξιωματικός της υπηρεσίας αρνήθηκε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε τη διερεύνηση της περίπτωσης από μια ανεξάρτητη Αρχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Καμράν συνελήφθη στις 18 Σεπτεμβρίου επειδή προσπάθησε να εισέλθει στην είσοδο πολυκατοικίας μιας γυναίκας που τον ακολουθούσε. Τρεις ημέρες αργότερα, οι συγγενείς του ενημερώθηκαν για τον θάνατό του στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Ο θάνατός του και οι φωτογραφίες του σώματος με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού έχουν προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος διενεργεί εκτενή έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, θα ληφθούν καταθέσεις από τον αξιωματικό υπηρεσίας και από τον σκοπό του τμήματος εκείνη τη στιγμή. Επίσης, θα συλλεχθούν στοιχεία από τις κάμερες του αστυνομικού τμήματος και θα ζητηθούν ηχογραφημένα μηνύματα για να ερευνηθεί η διαδικασία των κλήσεων.

Σημαντική είναι και η συμβολή του ιατροδικαστή στην έρευνα, ο οποίος διαπιστώνει εκτεταμένα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα του θύματος. Ανάμεσα στα αναμενόμενα αποτελέσματα θα είναι οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα προσφέρουν επιπλέον στοιχεία για το περιστατικό. Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθεί η άρνηση του αξιωματικού να επιτρέψει τη μεταφορά του Καμράν στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, υπήρξε αναφορά για επεισόδιο με άλλους κρατούμενους, μετά το οποίο μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του τμήματος. Το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου 2024, αστυνομικοί τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, με το ΕΚΑΒ να καλείται να διαπιστώσει τον θάνατό του.

Πηγή: ethnos.gr

More From Author

Σοβαρό Τροχαίο Ατύχημα στη Θεσσαλονίκη με Τραυματία και Επιπτώσεις στην Κυκλοφορία

Σοβαρό Τροχαίο Ατύχημα στη Θεσσαλονίκη με Τραυματία και Επιπτώσεις στην Κυκλοφορία

Η Θλιμμένη Πτώση της Μαρινέλλας και η Ανθρώπινη Ηδονή στην Τραγωδία

Η Θλιμμένη Πτώση της Μαρινέλλας και η Ανθρώπινη Ηδονή στην Τραγωδία